Chiar daca iti doresti foarte mult un laptop, ai putea avea tentatia de a-ti cumpara unul la mana a doua, de pe site-urile de anunturi, gen Olx sau Okazii.

Sa ne intelegem, spun ca site-urile acestea sunt foarte bune si ca ar trebui sa cumperi cand ai nevoie ceva de pe ele, dar atunci cand vine vorba despre produse electronice, telefoane sau calculatoare, cel mai bine este sa te asiguri ca ai o garantie.

Advertisement

Si daca acestea o ofera, este foarte bine! Pentru laptopuri ieftine ai o multime de optiuni, atat anunturi cat si magazine online de electronice si electrocasnice.

Motivul existentei unei rezerve in ceea ce priveste site-urile de anunturi? In primul rand, nu primesti garantie pentru produsul cumparat - dar daca aceasat exista, este excelent. Gasesti laptopuri ieftine, probabil ireal de ieftine cateodata, care ti se vor parea adevarate chilipiruri. Produse chiar functionale atunci cand le probezi (daca o faci - si ar trebui sa o faci!) inainte de cumparare.

Advertisement

Dar sa presupunem ca la cateva saptamani sau luni dupa achizitie, laptopul cumparat astfel nu se mai deschide. Ce faci?

Orice problema tehnica ar avea un produs nou ieftin, atata timp cat nu e produsa din vina ta (cum ar fi scaparea laptopului pe jos, fortarea balamalelor pana la rupere etc.), este acoperita de garantie.

Advertisement

In schimb, la achizitia de laptopuri ieftine la mana a doua, orice problema ai intampina va fi reparata pe banii tai. Bani care, adaugati la pretul initial de achizitie, te-ar putea duce la un cost total superior unuia pe care l-ai fi platit pe un laptop nou.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa cumperi laptopuri ieftine de pe site-urile de anunturi este unul tot mai rar intalnit, dar inca suficient de frecvent ca sa ti se poata intampla si tie: tepele!

Advertisement

Cu atat mai mult daca vei cumpara produsul de la un cumparator aflat intr-o alta localitate, fara a-l vedea si testa in prealabil.

E adevarat, site-urile de anunturi au acum un sistem de notare si de review-uri pentru vanzatorii frecventi pe aceste pagini, dar e usor sa cazi victima unui utilizator care incearca doar sa obtina un castig necinstit intr-un timp scurt. Apoi, ia-l de unde nu-i!

Advertisement

Chiar daca l-ai raporta, nu ai nicio garantie ca acesta va mai fi gasit iar tu iti vei mai recupera banii. In plus, in tot acest timp tu vei fi fara laptop sau fara produsul functional pe care ti-l doreai. Chiar merita atata bataie de cap?

Share This Story

Get our newsletter